Op een hele bijzondere dag mocht ik op bezoek bij Sem in het Sint Jans Gasthuis in Weert. Het was namelijk de verjaardag van de papa van Sem, bovendien mocht Sem voor de eerste keer in bad.

Toen ik bij het ziekenhuis aankwam lag Sem nog lekker te slapen en hebben papa en mama hem wakker gemaakt om lekker in bad te gaan. De kleine man genoot van het warme water en de stemmen van papa en mama, hij werd er heerlijk relaxed en zen van. 

Na het badje kon Sem papa verrassen met een mooi knutselwerk dat hij met een beetje hulp van de verpleging had gemaakt. Daarna mocht hij lekker bij mama drinken en ondertussen vertelde mama dat ze met wat lichte klachten voor de zekerheid even contact had opgenomen met de verloskundige. Toch maar een extra controle en naar het ziekenhuis en toen bleken de waardes niet goed en werd mama opgenomen met een zwangerschapsvergiftiging. Daarna ging het snel en werd Sem al geboren na een zwangerschap van 33+3 weken. Gelukkig gaat Sem iedere dag met kleine stapjes vooruit.

Groei maar goed, lieve Sem. Ik wens jou en je papa en mama het allerbeste.

Hopelijk mag je snel naar huis!

 

 

Stichting Earlybirds  verzorgt fotoreportages in het ziekenhuis van te vroeg geboren kindjes. Als je kindje geboren wordt voor de 37 weken zwangerschap en naar verwachting minimaal 3 weken in het ziekenhuis moet blijven, kun je een reportage aanvragen. Nadat je een reportage hebt aangevraagd, wordt deze door de planner aan een fotograaf gekoppeld. 

De fotograaf neemt vervolgens contact op met de ouders om een afspraak te maken. Over het algemeen komen we langs tijdens een verzorgings- of buidelmoment zodat we gevarieerde foto’s kunnen maken. Bij de een reportage voor Stichting Earlybirds raak ik zelf het kindje niet aan, ik leg de situatie vast zoals hij is. 

Deze foto’s zijn later heel waardevol om de heftige start te verwerken en om aan je kindje te laten zien hoe de routine in het ziekenhuis was.