Newbornshoot

14 daagjes oud

Wat is er mooier dan een pasgeboren kindje? Je hebt je kindje 9 maanden bij je gedragen en toegeleefd naar het moment waarop je je kindje eindelijk kunt vasthouden. Lekker genieten van huid-op-huid contact, kijken, ruiken, voelen. Al je zintuigen staan op scherp en je wilt niks missen van deze bijzondere periode. Het unieke, prille begin van nieuw leven. 

Kleine teentjes

Het liefst zou je de tijd stil zetten, deze momenten nooit meer vergeten. Die kleine vingertjes en teentjes, alle details. Hoe klein en soepel ze zijn. Het liefst liggen ze lekker opgekruld, de houding die vanuit de baarmoeder nog vertrouwd voelt. De tijd stil zetten kan ik niet, wel kan ik deze details vastleggen. Een mooie en bijzondere herinnering voor later.

Een newbornshoot is een van mijn favoriete shoots. Heerlijk om even een kijkje te mogen nemen in een jong gezin. Een pasgeboren baby, trotse mama en papa. En soms ook trotse grote broers en zussen. 

Tijdens een newbornshoot maken we uiteraard bijzondere foto’s van jullie pasgeboren kindje.

Compositiefoto zusjes

Maar ook foto’s van jullie kindje met papa en met mama en van jullie hele gezin. Broertjes en zussen horen ook erbij. De foto’s met andere kindjes maken we aan het begin of eind van de newbornshoot, we overleggen vantevoren even wat handig is. Met kindjes die het fijn vinden om even de kat uit de boom te kijken is het het fijnste om het aan het eind van de shoot te doen, dan zijn ze een beetje aan mij gewend, met kindjes die wat sneller afgeleid zijn is het meestal fijner om te beginnen met de foto’s samen. En heeft een kindje echt geen zin om mee te werken, dan gaat de hele trukendoos open. 

Voor de shoot

Je kunt een newbornshoot al vroeg in je zwangerschap boeken. Ik reserveer dan ruimte in mijn agenda rondom jouw uitgerekende datum en zorg dat ik een plekje vrij heb in de eerste 2-3 weken na de geboorte van je kindje. We doen de newbornshoot in mijn thuisstudio in Maasbracht (Limburg). Mocht het voor jullie niet mogelijk zijn om naar Maasbracht te komen, dan kan ik in overleg ook naar jullie komen. Als ik naar jullie toe kom, dan bespreken we vantevoren wat ik nodig heb aan ruimte en daglicht (ramen) en welke achtergronddoeken, wraps en props jullie het leukste vinden. Waarschijnlijk ga ik wat schuiven met jullie meubels om voldoende plaats te maken voor de fotoshoot en de verwarming mag dan flink omhoog. Als jullie naar onze thuisstudio komen, dan kun je ter plekke bekijken wat je het leukste vindt en dan zorg ik dat alles klaar staat en de ruimte lekker warm is.

Na de bevalling (liefst binnen een dag of 2) neem je even contact met me op een afspraak te maken voor de newbornshoot. Afhankelijk van hoe je je voelt, hoe de bevalling is gegaan en de agenda’s plannen we de newbornshoot als je kindje ongeveer tussen de 10 en 21 dagen oud is. Een echte (geposeerde) newbornshoot doe ik eigenlijk nooit voordat kindjes 10 dagen oud zijn. De eerste dagen heeft een kindje nodig om te aarden en te wennen, zelf heb je deze tijd ook nodig om te herstellen van de bevalling en je draai te vinden met een kleintje in huis. Ik doe wel regelmatig newbornshoots met oudere kindjes. In principe is een newbornshoot met een ouder kindje hetzelfde, meestal zijn ze al wat langer wakker en wat alerter, maar dan krijg je hele mooie foto’s met de oogjes open en met een beetje geluk kan ik dan ook een lachje vangen.

Voorbereiding van de shoot

Newbornshoot

Kiekeboe

Het is fijn als een kindje tijdens de newbornshoot lekker diep slaapt. Daarom plan ik de shoot het liefst ‘s morgen, meestal begin ik rond half 10. Dan zorg ik dat de studio lekker warm is (28 graden celsius, dus kies zelf voor laagjes) en alles klaar staat. Het is het fijnste als jullie kindje al uitgekleed is en de luier een beetje losser zit dan gebruikelijk. Tijdens de newbornshoot maak ik ook altijd wat foto’s met de ouders en van het hele gezin. Met name moeders vergeten zichzelf wel eens, maar uiteindelijk is het wel heel leuk om ook foto’s te hebben waar je samen op staat. Tijdens de shoot is er altijd wel tijd te vinden om je even om te kleden en je make-up te doen als het er thuis bij ingeschoten is. Het hoeft uiteraard niet, maar deze foto’s komen bijna altijd in de selectie terecht omdat het toch een mooie herinnering is.

We maken de foto’s in een ruimte waar het lekker warm is (28 graden Celsius) zodat je kindje lekker kan slapen. Kom ik bij jullie thuis, dan mogen jullie al vroeg de verwarming hoog zetten, ook in de zomer! 

Tijdens de shoot

Als jullie kindje lekker gedronken heeft, dan neem ik hem/haar van je over om even kennis te maken en te kijken welke houdingen jullie kindje fijn vindt. Ik kijk bijvoorbeeld of hij zijn handjes graag naast zijn gezichtje houdt of liever op zijn buikje legt, hiermee houd ik rekening bij het wrappen en poseren. Meestal beginnen we met een wrap omdat kindjes zo heerlijk in een diepe slaap vallen. Tijdens een fotoshoot volg ik een kindje in zijn bewegingen en let ik goed op wat hij prettig vindt. Als ik merk dat een kindje een bepaalde pose of wrap niet fijn vindt, dan slaan we die over en gaan we door naar de volgende. Heb je een foto die je graag zou willen hebben, dan kun je dat voor de shoot aangeven. Ik ga mijn best doen om zo’n foto te maken, maar ik kan het niet beloven. Mooie foto’s  krijgen we in ieder geval.

Ik reserveer altijd 3 uur voor een newbornshoot, zodat er voldoende tijd is om te wachten tot je kindje diep slaapt, om tussendoor nog een keer te voeden, verschonen en even te knuffelen. Soms zijn we al binnen een uur klaar, maar meestal duurt de shoot 2-3 uur. 

Veiligheid

Newbornshoot

Mama zit binnen handbereik

Bij een newbornshoot staat veiligheid voorop. Dit betekend dat ik jullie regelmatig zal vragen om jullie kindje even vast te houden of om binnen handbereik te zetten en je kindje continue in de gaten te houden en bij de kleinste beweging je hand op je kindje te leggen. Ik vraag dit bijvoorbeeld als we een foto maken met het bedje, mama zat vlak naast het kindje op de foto, maar dat heb ik in Photoshop weggewerkt. Ook als we foto’s maken met een broertje of zusje erbij is  de nabewerking in Photoshop onmisbaar. Vaak moet een ondersteunende hand van papa weggewerkt worden, of een mama die standby staat voor een onverwachte peuterbeweging. Soms is het eindresultaat een compositie van 2 of meer foto’s. Dan maken we een aparte foto van de baby in een mandje of het bedje en een foto van het oudere kindje met hetzelfde mandje of bedje. Een paar rozijntjes of een telefoon met een filmpje zorgen dat het lijkt of er interactie is. 

Na de shoot

Na afloop van de shoot maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze stuur ik jullie door als contactblad en hiervan kun je je favoriete foto’s kiezen. De foto’s die jullie gekozen hebben bewerk ik zorgvuldig na.

Pronkboekje met 6 foto’s

Bij het basic pakket mag je 6 foto’s uit de galerij kiezen. Deze krijg je digitaal en in een pronkboekje. Bij het classic pakket mag je 10 foto’s uitkiezen, deze krijg je digitaal en in een pronkboekje. Bij het luxe pakket mag je 15 foto’s uitkiezen die je digitaal krijgt en in een mini album. Bij het superdeluxe pakket mag je 25 foto’s uit de galerij kiezen, deze foto’s krijg je digitaal en in een mini album. Daarnaast krijg je bij het superdeluxe pakket een mooie bewaarhoes voor het mini album.

Mini album

Een pronkboekje is een vouwboekje van 10×10 cm met 6 of 10 foto’s. Het mini album is een mooi album van 15×15 cm met max. 8 spreads. Het album is handgebonden met pvc tussenbladen van 0,5 mm en is layflat.  Je kunt kiezen voor een linnen omslag, een foto omslag of een combinatie van linnen met een foto.

 

Prijzen

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. De foto’s die gebruikt worden voor het pronkboekje / album krijg je ook digitaal toegestuurd.

Basic
€220
 • Newbornshoot van 2-3 uur
 • 6 digitale foto’s (keuze uit galerij)
 • Pronkboekje (10×10 cm) met de gekozen foto’s
Classic
€275
 • Newbornshoot van 2-3 uur
 • 10 digitale foto’s (keuze uit galerij)
 • Pronkboekje (10×10 cm) met de gekozen foto’s
Luxe
€325
 • Newbornshoot van 2-3 uur
 • 15 digitale foto’s (keuze uit galerij)
 • Mini album (15x15cm) met de gekozen foto’s
Superdeluxe
€425
 • Newbornshoot van 2-3 uur
 • 25 digitale foto’s (keuze uit galerij)
 • Mini album (15x15cm) met de gekozen foto’s
 • Luxe bewaarhoes voor het mini album
 
 

Combipakket

Er wordt ook vaak gekozen om  een zwangerschapsshoot en een newbornshoot te doen. Als je beide shoots tegelijk boekt, dan kun je kiezen uit onderstaande combipakketten.

Classic
€390
 • Zwangerschapsshoot
 • Newbornshoot
 • 6 foto’s van de zwangerschapsshoot (keuze uit galerij)
 • 10 foto’s van de newbornshoot (keuze uit galerij)
 • Mini album (15×15) cm met de gekozen foto’s
Luxe
€490
 • Zwangerschapsshoot
 • Newbornshoot
 • 10 foto’s van de zwangerschapsshoot (keuze uit galerij)
 • 15 foto’s van de newbornshoot (keuze uit galerij)
 • Mini album (20×20) cm met de gekozen foto’s
Superdeluxe
€670
 • Zwangerschapsshoot
 • Newbornshoot
 • 15 foto’s van de zwangerschapsshoot (keuze uit galerij)
 • 25 foto’s van de newbornshoot (keuze uit galerij)
 • Mini album (20×20) cm met de gekozen foto’s
 • Luxe bewaarhoes voor het mini album

*Er geldt een toeslag van €15 voor een combipakket met een melkbadshoot

 

Voor locaties buiten een straal van 35 km rondom Maasbracht reken ik een reiskostenvergoeding van €0,26 per km.