Wie ben ik?

Ik ben Karin Lemmens, geboren en getogen in Zuid-Limburg. Nu woon ik met Bastiaan en onze 2 dochters in Maasbracht (Limburg) en werk ik als fotograaf, gespecialiseerd in zwangerschaps-, newborn- en kinderfotografie. Een van de slaapkamers hebben we omgetoverd tot thuisstudio. Mijn studio is relatief klein, maar ideaal voor newborns en kleine kindjes, want we kunnen de ruimte lekker verwarmen. Gezinsshoots met oudere kindjes doe ik vrijwel altijd buiten op een mooie locatie. Ik ben creatief, rustig en geduldig. Ik neem de tijd om contact te maken.

 

 

 

 

 

Passie

Ik heb een passie voor fotografie, met name het fotograferen van kindjes: veilig bij mama in de buik tijdens een zwangerschapsshoot; in diepe slaap tijdens een fresh 48 of newbornshoot en zich ontwikkelend tot hun eigen ‘Ikje’ tijdens een gezinsshoot of cake smash. Heerlijk!

Met foto’s kun je de tijd even stil leggen. Het moment vangen en bewaren voor later. Tijdens de shoot mogen kinderen zichzelf zijn. We doen een aantal ‘fotogenieke’ spelletjes en een favoriet speeltje of knuffeltje mag ook mee op de foto, want dat hoort ook erbij. Het is mooi om vast te leggen hoe zorgzaam kinderen voor hun knuffel kunnen zijn. En meestal mag de knuffel mij daarna even helpen om wat extra foto’s te maken, en dan krijgen we meestal een mooie foto waar ze de camera inkijken en lachen.

Ik ben jaren vrijwilliger geweest bij stichting Heppie. Daar heb ik ervaring opgedaan met kindjes met autisme, ADHD en andere uitdagingen. Voor deze kindjes neem ik wat extra tijd. We kunnen vantevoren afspreken wat we precies gaan doen en waar we naartoe gaan. Als het fijner is, plannen we eerst een kennismakingsbezoek.

Workshops en cursussen

Ik heb inmiddels een aantal workshops en (online) cursussen gevolgd. Met een workshop ‘Kinderfotografie’ van Willie Kers is mijn passie voor de fotografie weer helemaal aangewakkerd. Daarna heb ik de online cursus “Pregnancy and newborn course’ van wereldwijd gerenommeerd fotograaf Ana Brandt gevolgd, deze bestaat uit een groot aantal lessen over o.a. veiligheid van de newborn, diverse poses op de zitzak, in verschillende props, met oudere broertjes en zusjes, met alleen de papa, alleen de mama en beide ouders, maar ook het nabewerken van de foto’s. Ook heb ik workshop ‘newborn wrapping’ gevolgd waarbij verschillende wraptechnieken besproken en geoefend werden. Bij de workshop ‘prop posing’ kwamen het veilig poseren van een pasgeboren kindje in een newborn bedje, een lade en een emmer aan bod kwam konden we dit oefenen met een speciale dummy baby. Tijdens de workshop ‘in loving hands’ was er aandacht om mooie en tijdloze foto’s te maken waarbij het kindje steeds wordt vastgehouden. Dit is ideaal voor onrustige kindjes. Na de workshop heb ik een speciale, zwarte achtergronddoek met mouwen besteld om dit soort foto’s ook aan te kunnen bieden. Vorige zomer heb ik bij Iris Wuijster in Rosmalen de playful heart workshop gedaan. Deze workshop is speciaal gericht om gezinnen met kinderen om mooie, spontane foto’s te maken. Tijdens de fotoshoot spelen we een aantal spelletjes. Op het moment ben ik nog bezig met de online Photoshop cursus: ‘Adobe Photoshop CC – Advanced training course’.

Filosofie over nabewerken

Ik bewerk de mooiste foto’s van iedere shoot. Dit is de finishing touch die de foto af maakt. Standaard werk ik tijdelijke kenmerken, zoals pukkeltjes en puistjes, blauwe plekke en schrammen weg. Blijvende kenmerken, zoals moedervlekken en wijnvlekken laat ik zitten. Maar in photoshop is veel mogelijk, mocht je andere wensen hebben, dan kunnen we dat voor of tijdens de shoot even bespreken.

Stichting Earlybirds

Sinds februari 2018 ben ik toegelaten als vrijwillig fotograaf bij Stichting Earlybirds. Voor de strenge selectieprocedure moest ik eerst 30 foto’s naar een beoordelingscommissie moest sturen. Vervolgens mocht ik een proefreportage maken en bewerken. Deze reportage is door de beoordelingscommissie bekeken en op basis daarvan ben ik aangenomen. 

Stichting Earlybirds verzorgt vertellende fotoreportages van kindjes die te vroeg geboren zijn en naar verwachting minimaal 3 weken in het ziekenhuis moeten verblijven.