Het is alweer een tijdje geleden dat ik namens Stichting Earlybirds op bezoek mocht bij Calix, Calix is geboren met 26 weken.  En het is iedere keer weer heel bijzonder om bij zo’n klein kindje langs te gaan voor een reportage. De dag voor de reportage kreeg ik een berichtje van de ouders dat Calix het zo goed deed, dat hij al verhuisd was van Veldhoven naar Eindhoven.  

Voor de reportage was Calix al uitgebreid in badje geweest.Tijdens de reportage lag hij heerlijk bij papa op de buik. Speciaal voor mama deed Calix tussendoor toch even zijn oogjes open. 

 

Als ik op pad ga voor Stichting Earlybirds dan mag ik altijd een Earlybirdje en Nicu meenemen als cadeautje. Deze knuffeltjes worden door vrijwilligers gehaakt. De staartjes van de vogeltjes bootsen de navelstreng na en kindjes kunnen deze vasthouden en mee spelen. Hierdoor trekken ze de sonde minder snel uit. Nadat de birdjes gehaakt worden, worden ze door een keurmeester van Stichting Earlybirds gecontroleerd en gewassen volgens strenge eisen. Daarna worden ze luchtdicht verpakt en naar de fotografen verzonden. Ouders kunnen de birdjes dan meteen bij hun kindje leggen.

Birdjes die niet aan alle eisen voldoen worden afgekeurd voor de kleintjes (onder 2 jaar), maar zij mogen als brusje mee op reportage voor de oudere broers en zussen die vaak aanwezig zijn bij de reportage en het geweldig vinden als zij ook een birdje krijgen.

Ik probeer zelf altijd een paar birdjes mee te nemen, zodat ouders of brusjes zelf een setje kunnen uitzoeken. De meeste setjes hebben een kaartje met de naam en vaak een lieve boodschap van de haakster. Ik probeer hier ook altijd even een foto van te maken, zodat ik thuis de haakster kan laten weten dat haar setje uitgevlogen is en goed terecht gekomen is. Als ik foto’s online mag delen, dan kan ik ook laten zien waar het birdje terechtgekomen is.

Nadat ik de foto’s bewerkt heb zet ik ze in Shootproof, een andere vrijwilliger van Stichting Earlybirds controleert of alles aanwezig is en dan stuurt zij de link naar de ouders zodat ze de foto’s kunnen downloaden. Meestal heb ik tussendoor nog contact met de ouders en stuur ik een paar sneak peaks tijdens het bewerken.