Een tijdje geleden zag ik een spoed-oproep voor een fotograaf. Er stond een fotoshoot gepland voor een klein jongetje met Ehler-Danlos Syndroom (EDS) om foto’s te maken voor de cover van het tijdschrift van de patiëntenvereniging. De fotograaf die de fotoshoot had aangenomen, viel de dag voor de shoot gepland stond af. Paniek, want de ouders van Lucas hadden een hele gave locatie geregeld: de brandweerkazerne in Born.

Het thema van dit nummer van het tijdschrift is ‘Energiek leven, wat er ook gebeurt’ en gaat over hobbies en leuke dingen. 

De hobbies van Lucas stonden dus centraal bij de fotoshoot. Drie keer raden waar Lucas een heel grote fan van is… inderdaad: de brandweer. Lucas liep trots rond in zijn brandweerman uniform. 

We begonnen in de kantine van de kazerne waar Lucas liet zien dat hij ook graag hamertje tik (de brandweer editie) speelt en gek is op het spelletje Stef Stuntpiloot.

 

 

 

 

Daarna is het tijd voor het echt werk: de brandweerwagen wordt buiten gezet om foto’s te maken. En de beste manier om de brandweerwagen op de juiste positie te krijgen is door een even een blokje om te rijden. Kijk Lucas eens stralen als hij mee mag rijden.

Terwijl de volwassenen even naar binnen zijn kruipt Lucas achter het stuur. Zelf klim ik op de picknicktafel om nog wat foto’s te maken. Uiteraard heeft Lucas geen aandacht voor mij, de brandweerwagen is veel interessanter. Maar als ik hem vraag om niet tegen de anderen grote mensen te zeggen dat ik op de tafel sta helpt hij me graag en roept: ‘Er staat echt niemand op de tafel hoor!’ met een ondeugende glimlach op zijn gezicht. Heerlijke kinderuitspraken!

Eenmaal buiten mag Lucas ook nog even een nepbrandje blussen. Hij weet precies hoe alles werkt en je ziet hem met volle teugen genieten.

 

  

Zo’n fotoshoot is wel hard werken. Zeker voor Lucas eist dat na een tijdje zijn tol. Het kost even wat moeite om hem over te halen, maar uiteindelijk wil hij ook wel zijn stoere brandweer elektrische rolstoel showen.  

            

De Stichting 4Lucas zamelt geld om de rolstoelbus te bekostigen die nodig is om de elektrische rolstoel van Lucas te vervoeren. Je de kunt de stichting van Lucas ook op Facebook volgen